Zoeken
  • Amy Hehemann

Case Study Webshop 0-13K in 16 dagen

Vorig jaar heb ik een webshop opgezet om een aantal redenen. Ik wilde een passief inkomen genereren, goed mijn klant leren kennen (door zelf mijn klant te zijn) en om het belang van social media advertising te kunnen laten zien. Het project duurde een half jaar en begon in augustus.


Key takeaways

  • Goed proces voor verzending en bestelling verwerking.

  • Een team is belangrijk, niet alles zelf willen doen.

  • Social advertising is essentieel.


Product

Het product dat we verkochte was een gezichtsreiniger en echt een winner product.


Bestelling verwerking

Al in de eerste maand kwamen we erachter dat dit product erg gewild was. In minder dan een halve maand hadden we een omzet van 13.5K. Toen kwamen ook de eerste problemen om de hoek kijken. Ons betalingsverwerking proces was niet goed gestroomlijnd. Dit is een probleem wat je snel tegenkomt als je in een korte tijd enorm groeit. Doordat we te weinig aanbod hadden en niet opgewassen waren tegen het aantal bestelling hebben we besloten om de advertenties uit te zetten en het proces eerst op orde krijgen.


Een team is echt belangrijk

Doordat we de orders niet op tijd konden verwerken kregen we te maken met het volgende probleem: klantenservice. In het begin probeerde we dit zelf te doen, wat niet goed werkt voor je houding. Je krijgt alleen maar negativiteit over je heen. Al snel kwamen we erachter dat we iemand moeten aannemen voor de klantenservice zodat wij op andere taken konden focussen.


Social advertising is essentieel

Zoals je in de afbeelding hierboven ziet waren de resultaten fantastisch voor de eerste maand. Helaas hebben we de advertenties uit gedaan en dat kon je ook zien in de resultaten:


Helaas duurde het langer dan verwacht voor we weer konden beginnen met adverteren en moesten we meer dan 500! Bestellingen verwerken. Gelukkig heeft ons klantenservice team uitstekend werk verricht en konden we in november weer aan de slag.Door het proces van A-Z te belopen snappen we precies wat jij als webshop eigenaar nodig hebt, waar je tegenaan loopt en hoe je het beste kan groeien.


Ben je benieuwd wat we kunnen betekenen voor jouw webshop? Hou hiervoor onze blogs in de gaten, bezoek onze instagram pagina of plan een GRATIS strategiesessie in.


9 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven