Zoeken
  • Amy Hehemann

Hoe start je je eigen webshop in 2020

De afgelopen tien jaar is het aantal webwinkels in Nederland verdriedubbeld. Volgens het CBS zijn er op dit moment zo'n 40.000 webshops in de lucht. Lees verder als je geïnteresseerd bent in het opstarten van een webshop. Wat komt er allemaal bij kijken en hoe werkt het nou eigenlijk?


We kunnen drie type webshops onderscheiden. Een generieke webshop. Een niche webshop en een one product shop.

  • Een generieke webshop is te vergelijken met een bol.com, coolblue of grandado.com. Bij deze webshops kun je van alles vinden van keukengerei tot kantoorartikelen.

  • Een niche webshop verkoopt producten in een bepaalde niche. Denk hierbij aan telefoonhoesjes.nl of tuinmeubelshop.nl.

  • Bij een one product shop staat één product centraal. Dit een echte winner en de hele shop staat in het teken van dit product. Denk hierbij aan happyskin.co of mijnelektrischefiets.nl.


De eerste stap bij het opzetten van een webshop: het product

Nu je begrijpt dat je verschillende kanten op kan gaan met jouw webshop gaan we door met de eerste stap. Het product. Misschien heb je al een idee voor een product of verkoop je al een product offline en wil je hier een webshop bij maken. Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat je nog geen idee hebt waar je moet beginnen.


Ook hierbij kunnen we een aantal factoren onderscheiden. Hierbij zijn er geen goede of slechte dingen maar meer wat bij jou past en wat niet.

  • Een evergreen product vs een seizoensgebonden product. Verkoop je alleen in een seizoen of het hele jaar door?

  • Want vs need. Heeft iemand het product nodig of is het meer een hebbedingetje?

  • Low ticket vs high ticket. Is het product aan de goedkopere kant of aan de dure kant.

  • Branding vs algemeen. Wil je een merk naam opbouwen of wil je meer een reseller worden.


Hoe bouw je een webshop?

Je webshop wordt de plek waar je gaat verkopen en het is hierbij van belang dat je een professionele, betrouwbare webshop maakt. Wanneer je dit niet goed doet sla je echt de plank mis en wanneer iemand je niet vertrouwt wilt hij ook niet kopen. Als je er niet zeker van bent dat je zelf een webshop kan maken of dit gaat je teveel tijd kosten schakel dan professionele hulp in. Ons team maakt al een winstgevende webshop vanaf 500 euro!


Wil je het toch zelf proberen dan raden wij in eerste instantie Shopify aan aangezien dit een gemakkelijk platform is om te beginnen. Heb je al meer ervaring kijk dan wellicht naar woocommerce (wordpress) of wix.


Zorg ervoor dat alle elementen op je webshop zit zoals een product pagina, homepage contact pagina etc. We hebben een checklist voor je gemaakt.
Adverteren op social media

Als je webshop helemaal klaar is en je hebt contact gehad met je leverancier is het tijd voor de volgende stap. Verkeer. Je wilt ervoor zorgen dat er veel mensen op je webshop komen zodat je je producten kan aanprijzen. Maar je wilt niet dat zomaar mensen op je webshop komen, je wilt de juiste doelgroep. Je verkoopt een voetbalschoen niet aan iemand die op ballet zit en een katten liefhebber zal niet zo snel een hondenspeeltje kopen.


Weet dus wie je doelgroep is, waar zij zich bevinden en wat ze leuk vinden. Door middel van het adverteren op Facebook & Instagram zorg je ervoor dat je voor een redelijk laag bedrag verkeer naar je webshop kan brengen. Ook hier kunnen we je bij helpen en hebben we een ervaren team die jouw webshop snel naar het volgende level kan tillen. Maar je kan dit ook zeker zelf gaan proberen. Test veel uit en wees niet bang om wat geld te verspillen om data te krijgen.


Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over een webshop en wil je wat meer hulp bij het opzetten? Dan raden we je aan om de cursus van Joshua Kaats te kopen zodat je stap voor stap uitleg krijgt wat je moet doen. Daarnaast kan je ook veel informatie vinden online zoals video’s op youtube. Of je kan ons altijd een berichtje sturen en we helpen je graag.


Wij maken het onze missie om ervoor te zorgen dat webshops slagen. Want ondanks dat er zoveel webshops bij komen zijn er ook een heleboel webshops die het niet halen anno 2020.


Hoe zorg je ervoor dat jouw webshop wel slaagt? Hou hiervoor onze blogs in de gaten, bezoek onze instagram pagina of plan een GRATIS strategiesessie in.


7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven